clanak False

42. smotra folklornih amatera grada Zagreba

18.05.2019.
U Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba otvorila je 42. smotru folklornih amatera grada Zagreba koju je organizirala Zajednice folklornih amatera grada Zagreba – ZAFAZ.

U današnjem globaliziranomu svijetu tradicijska baština se čuva, često se i zakonima definira kao zaštićena nematerijalna baština. Svoj opstanak pronalazi, a često i osigurava u kulturno-umjetničkim i zavičajnim društvima te u muzejima i znanstvenim institucijama. Dakako, i na smotrama folklora na kojima se može upoznati s autentičnom slikom  narodne umjetnosti, istaknula je zamjenica Pavičić Vukičević.

U sklopu 42. smotre folklornih amatera grada Zagreba održati će se 18 koncerata na kojima će folklorni amateri našeg grada imati priliku pokazati svoje umijeće folklornog plesa, pjesme i sviranja na tradicijskim instrumentima. U programu će sudjelovati oko 5000 izvođača svih dobnih skupina koji svoje slobodno vrijeme provode u očuvanju hrvatske tradicijske kulture, folklorne baštine i nacionalnog identiteta.

Gradske vijesti - 2019.