clanak False

5. dječji nogometni kamp nacionalnih manjina u Daruvaru

28.08.2019.
U organizaciji Hrvatskog nogometnog kluba Daruvar, a uz pokroviteljstvo Grada Zagreba, Grada Daruvara i saborskog zastupnika za češku i slovačku manjinu Vladimira Bileka, po peti put se održava trodnevni nogometni kamp nacionalnih manjina na igralištu HNK Daruvar i u prostorijama Daruvarskih toplica. Ovo sportsko događanje okupilo je preko 130-ero djece albanske, romske, mađarske, srpske, slovačke i češke manjine, u dobi od 7 do 14 godina.

Kamp je otvorio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u društvu s gradonačelnikom Daruvara Damirom Lneničekom i saborskim zastupnikom Vladimirom Bilekom.

Djeca su naše najveće bogatstvo, a posebno smo ponosni što su gradovi prijatelji Zagreb i Daruvar multikulturalni, multikonfesionalni i multietnični, istaknuo je gradonačelnik Bandić. Mi te vrijednosti živimo, a želja nam je da i ostali gradovi u Hrvatskoj, ali i šire, te vrijednosti također njeguju i razvijaju.

Gradonačelnik Lneniček i saborski zastupnik Bilek zahvalili su zagrebačkom gradonačelniku i Gradu Zagrebu na pomoći u organizaciji Kampa, napomenuvši da se na ovaj način odmalena djecu uči zajedničkom životu i toleranciji.

Gradske vijesti - 2019.