clanak False

6. Sabor Nezavisnih hrvatskih sindikata

19.11.2019.
U dvorani poslovne zgrade INE otvoren je 6. Sabor Nezavisnih hrvatskih sindikata (NHS) pod nazivom Radnik uvijek vrijedi više!. Teme ovogodišnjeg Sabora obuhvaćaju radničku problematiku u doba tehnologije, iseljavanje i imigracija zbog klimatskih promjena.

Želimo uspješan i stabilan gospodarski i općedruštveni razvoj, odnosno rast životnog standarda i kvalitetu zapošljavanja. Stoga se moramo odrediti prema korištenju vlastitih ljudskih potencijala i kapitala uvećana za sredstva EU fondova, naglasila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u uvodnom dijelu pozdravivši pritom nazočne.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je socijalni dijalog kao preduvjet društvenoga, ekonomskog i socijalnog napretka. Već 20. godinu uspješno razvijamo dijalog između Grada Zagreba i sindikata, rekao je gradonačelnik Bandić, dodavši kako je od velike važnosti razvitak socijalnog dijaloga za sve građane Republike Hrvatske.

Predsjednik NHS Krešimir Sever smatra da je idealna alternativa otpuštanju radnika zbog uvođenja novih tehnologija i procesa porez na prihode od digitalizacije kojim bi se financirao mirovinski i zdravstveni sustav te vrijeme što ga radnik provede na burzi rada. Najave koje dolaze za naredne godine vrlo jasno govore da će umjetna inteligencija, pametni roboti i digitalizacija oduzimati sve više radnih mjesta. No nema te vrijednosti koja je iznad vrijednosti čovjeka!
 

Gradske vijesti - 2019.