clanak False

8. studenog na Trgu bana Jelačića: koncert "Svačije je pravo živjeti"

Ttočno u podne, pucanj iz Gričkog topa označit će početak koncerta posvećenog našem tragično preminulom sugrađaninu, srednjoškolcu Luki Ritzu.
06.11.2008.

Grički će top u subotu, točno u podne, označiti početak koncerta pod nazivom "Svačije je pravo živjeti", posvećenog našem tragično preminulom sugrađaninu, srednjoškolcu Luki Ritzu. Na središnjem gradskom trgu nastupit će grupe Adastra, Shangri La, Majke, Gatuzo i Psihomodo pop. Istodobno, učenici Grafičke škole koju je pohađao Luka Ritz, izložit će svoje radove na temu nasilja među mladima.

Najava je to s presice u Gradskom poglavarstvu na kojoj su, osim gradonačelnika Milana Bandića, sudjelovali i Jeronim Marić, frontman grupe Adastra koja je osmislila ovaj projekt i incirala koncert, član Gradskog poglavarstva Duško Ljuština, zamjenica pročelnice za obrazovanje Biserka Bucković, načelnica Odjela za mlade Helena Miladić i ravnatelj Koncertne direkcije Zagreb Davor Žagar. 

Zagrebački je gradonačelnik podržao ideju o osnivanju Zaklade koja bi nosila ime Luke Ritza, a sredstva koje bi bila namijenjena borbi protiv nasilja među mladima.  

S presice je, među ostalim, upućen apel odraslima da, bez obzira na užurbanost svakodnevice, više vremena posvete djeci, da čuju što govore, znaju kamo idu i s kime se druže.

 

 


Gradske vijesti - 2008.