clanak False

9. sastanak EXASS mreže Pompidou grupe Vijeća Europe - Zagreb, 10., 11. i 12. listopada 2012.

19.04.2017.

9. sastanak EXASS mreže Pompidou grupe Vijeća Europe - Zagreb, 10., 11. i 12. listopada 2012.

Gradski ured za zdravstvo i branitelje u suradnji s Uredom za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH, 10., 11. i 12. listopada 2012. u Zagrebu održao je deveti sastanak EXASS mreže Pompidou grupe Vijeća Europe. Na skupu su sudjelovali predstavnici zemalja EU, predstavnici Švicarske, Ruske Federacije, Izraela, Srbije, Crne Gore, te predstavnici hrvatskih resornih tijela koja su uključena u provedbu programa tretmana, rehabilitacije i resocijalizacije ovisnika.  

EXASS mreža djeluje u okviru Pompidou grupe VE kao europsko partnerstvo stručnjaka / profesionalaca iz različitih zemalja koji se izravno bave problemom ovisnosti o drogama, s ciljem razmjene znanja i iskustava u međusektorskoj suradnji.
 
Glavna tema sastanka bila je suradnja na području rehabilitacije i socijalne integracije liječenih ovisnika. Na istom je predstavljen hrvatski institucionalni i zakonodavni okvir suzbijanja zlouporabe droga kao i rezultati Projekta resocijalizacije ovisnika o drogama koji su završili neki od programa rehabilitacije i odvikavanja od ovisnosti u terapijskoj zajednici ili zatvorskom sustavu, te ovisnika koji su u izvanbolničkom tretmanu i duže vrijeme stabilno održavaju apstinenciju i pridržavaju se propisanog načina liječenja.

Na svečanom prijemu 10. listopada 2012. u palači Dverce, članove Pompidou grupe Vijeća Europe pozdravila je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić-Vukičević, a Plenarni dio sastanka 11. listopada 2012., u prostorijama Tribine Grada Zagreba otvorili su  Thomas Kattau, zamjenik izvršnog tajnika Pompidou grupe Vijeća Europe, Lidija Hrastić-Novak, pomoćnica pročelnika Ureda za zdravstvo i branitelje te Željko Petković, ravnatelj Ureda za suzbijanje zlouporabe droga. U okviru održanog sastanka, sudionici su posjetili sve relevantne ustanove iz područja djelovanja tretmana i resocijalizacije ovisnika.