clanak False

Svjetski dan bolesnika

19.04.2017.

Danas je u Dječjoj bolnici Srebrnjak, Gradski ured za zdravstvo i branitelje obilježio 21. Svjetski dan bolesnika. Ovom prigodom organiziran je posjet najmlađim bolesnicima u namjeri, ne samo da  simbolično obilježimo ovaj dan, nego i da razveselimo dječicu  prigodnim poklonima. Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, obišla je dječicu u  društvu najbližih suradnika, ravnatelja i osoblja bolnice na novouređenom odjelu bolnice, čije se opremanje i uređenjefinanciralo iz Proračuna Grada Zagreba.

 

Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače. Ustanovio ga je Papa Ivan Pavao II - 1993. godine kako bi pozvao cijeli svijet i potaknuo ljude da promisle i osiguraju najbolje mogućnosti u brizi i njezi oboljelih te da zahvale svima koji skrbe o bolesnicima, zdravstvenim, socijalnim, vjerskim i drugim djelatnicima te volonterima. Tim proglasom Papa je pozvao cijeli svijet na ozbiljno promišljanje onoga što zovemo patnjom, trpljenjem i bolešću.  Papina poruka povodom 21. Svjetskog dana bolesnika je  "Idi pa i ti čini tako!"

 

Dr. Zvonimir Šostar u obraćanju medijima je istaknuo da Grad Zagreb kontinuirano čini napore kako bi osigurali optmalne uvjete pacijentima za vrijeme boravka u zagrebačkim bolnicama, a kako bi na taj način osigurali stručan, adekvatan i odgovoran medicinski pritup prema istinskim ljudskim vrednotama.