clanak False

Jolanda Bernardis šampion zdravlja za 2012.

19.04.2017.

 

CVIJETNI TRG, SUBOTA 06. TRAVNJA 2013. u 12.00 SATI

PROGLAŠEN „ŠAMPION ZDRAVLJA ZA 2012godinu“

 

U cilju promocije zdravlja u Gradu Zagrebu i angažiranja građana – pojedinaca na poboljšanju kvalitete života u Gradu Zagrebu Koordinacijski odbor Projekta „Zagreb zdravi grad“ četvrtu godinu zaredom raspisao je Javni poziv za predlaganje „Šampiona zdravlja“.

 

„Šampion zdravlja“ je osoba iz svakodnevnog života, iz susjedstva koja je svojim djelovanjem inspirirala druge i potaknula ih na akciju. To je osoba koja je svojim angažmanom dovela do pomaka u svojoj zajednici prema zdravijem okruženju i zdravijem načinu života.

 „Šampion zdravlja“ djeluje lokalno – u školi, obitelji, na radnom mjestu, kvartu ili gradskoj četvrti.

 

 

Svi predloženi kandidati za „Šampiona zdravlja“ pojedinci su koji su na neki način dali doprinos poboljšanju kvalitete života, koji su poticali sugrađane na prihvaćanje zdravih stilova života, senzibilizirali javnost na postojanje rizičnih čimbenika koji mogu ugroziti zdravlje, trudili se pokazati svojim primjerom kako se može unaprijediti zdravlje i povećati kvaliteta života.

 

Ocjenjivački odbor imao je težak i odgovoran zadatak: izabrati upravo onog pojedinca koji najviše odgovara opisu „Šampiona zdravlja“.

Jednoglasnom odlukom Ocjenjivačkog odbora za „Šampiona zdravlja“ grada Zagreba za 2012.godinu izabrana je gđa. Jolanda Bernardis.

 

 

Gospođa Jolanda Bernardis je zahvaljujući svom velikom entuzijazmu i zalaganju uspjela osigurati da se osteoporoza prepozna kao problem ne samog pojedinca, nego na razini obitelji, radnog mjesta,  potaknuvši cjelokupnu zajednicu svojim nemalim brojem aktivnosti u suradnji sa svim članovim Hrvatskog društva za osteoporozu. Svojim nesebičnim radom utjecala je na pokretanje čitavog niza aktivnosti koje se provode i danas:

-         javne tribine sa popratnim sadržajima na području Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Republike Hrvatske,

-         nabavka UZV aparata za mjerenje gustoće kostiju

-         besplatne akcije ultrazvučnog mjerenja gustoće kostiju

-         pokrenula je osnivanje podružnica u Osijeku, Rijeci, Splitu i Virju,

-         organizira javna predavanja i savjetovanja svaki mjesec,

-         organizira tjelovježba za osobe oboljele od osteoporoze,

-         sudjeluje na „Danima udruga“

-         aktivno sudjelovanje na Zagrebačkom velesajmu – „Medicina i tehnika“ svake godine,

-         u 2007. godini kao član Hrvatskog društva za osteoporozu organizirala je uz stručni tim veliku akciju čiji moto je bio „Uspješno liječenje osteoporoze je moj izbor“, tijekom koje je bila obuhvaćena cijela Republika Hrvatska od otoka Mljeta do Vukovara,

-         organizacija 8 kongresa u posljednjih 16 godina diljem Republike Hrvatske na temu osteoporoza

-         organiziranje obilježavanje „Svjetskog dana osteoporoze“ svake godine,

-         izrada časopisa „Osteoporoza“, priručnika i brošura za članove društava i pacijente

-         propagiranje humanitarnog i dobrovoljnog rada kroz aktivnosti Društva,

-         osiguranje suradnje sa zdravstvenim ustanovama i liječnicima

-         surađivala u izradi Studije o stanju zdravlja pučanstva Republike Hrvatske vezano uz osteoporozu po regijama, županijama i gradovima (obrađeno 22.000 pacijenata).

Tijekom svog dugogodišnjeg rada, zahvaljujući prvenstveno svom pozitivnom duhu, entuzijazmu, velikom znanju, zalaganju, svojem autoritetu i plemenitosti, uspjela je inspirirati i potaknuti druge na akcije, pozitivno djelujući na okolinu i njihovo zdravlje, a sve sa ciljem stvaranja zdravijeg Grada Zagreba.