clanak False

Aharon Tamir kod gradonačelnika

19.11.2019.
Danas je u zgradi Gradske uprave zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima primio zamjenika predsjednika i izvršnog direktora projekta Međunarodni marš živih Aharona Tamira te izvanrednoga i opunomoćenog veleposlanika države Izrael u Republici Hrvatskoj Ilana Mora.

Nakon sastanka je posebna viša savjetnica gradonačelnika Nataša Jovičić rekla da će Grad Zagreb sljedeće godine biti jedan od partnera u projektu. Na sastanku su sudjelovali brojni gradonačelnikovi suradnici, naglasila je i dodala da je projekt izraz europske uljudbe te da ga Grad svakako želi podržati.

Direktor Tamir je pobliže predstavio koncept događanja marša – edukativnog programa u kojem sudjeluju brojna izaslanstva iz cijelog svijeta, a organizira se već tridesetak godina zaredom. Istaknuo je da mu je cilj da se u njega uključi što više preživjelih. Oni smatraju da je sudjelovanje u projektu njihova misija, dok educiranje djece i mladih o tome što se dogodilo smatraju svojom svetom dužnošću.

Ideja je posjetiti koncentracijski logor i mjesta istrebljenja Židova te povesti mlade ljude kako bi vidjeli gdje su se dogodili strašni zločini, objasnio je veleposlanik Mor i napomenuo da marš obuhvaća trokilometarsku stazu od Auschwitza do Birkenaua. Država Izrael je vezana za projekt te njime želimo pokazati da smo nakon svih strahota uspjeli osnovati državu – jedinu demokratsku na Bliskome istoku.

Gradske vijesti - 2019.