clanak False

Čestitka za Dan Državnosti RH

24.06.2019.
Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

odsrca vam čestitam Dan državnosti Republike Hrvatske!


Dan kada je Sabor Republike Hrvatske donio odluku o razdruživanju od ostalih jugoslavenskih republika izražavajući  referendumsku volju hrvatskih građana, slavimo s ponosom, sjećajući se svih onih koji su tijekom povijesti, boreći se na različite načine, sanjali slobodnu i samostalnu Hrvatsku.

Posebno se sjećamo naših branitelja koji su najzaslužniji za ostvarenje toga sna, za mogućnost da svoju državu oblikujemo po vlastitoj mjeri, na načelima samopoštovanja, slobode, demokracije, socijalne pravde, solidarnosti i zajedništva.

Zahvalnost našim braniteljima te odgovornost prema generacijama koje dolaze najbolje iskazujemo svojim predanim radom, spremnošću da zemlju koju  volimo svakodnevno činimo boljim mjestom za život, mjestom koje koristi svoje potencijale i pruža šansu za osobni uspjeh i ostvarenje vlastitih snova – ne zaboravljajući nikad na one koji trebaju našu pomoć.
 
Tako pokazujemo istinsko domoljublje koje je okrenuto budućnosti, domoljublje koje snagu zajednice vidi u radu, znanju, kreativnosti i solidarnosti, koje društvo, u kojem ima mjesta za svakog čovjeka, čini spremnim na izazove modernog vremena.
 
Na tome tragu, drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, pozivam vas da na svoje domove ponosno istaknemo hrvatske barjake te da u utorak, 25. lipnja u 21,00 sat na Tomislavcu, na koncertu našeg proslavljenog ansambla LADO, koji obilježava 70 godina djelovanja, zajednički proslavimo DAN DRŽAVNOSTI REPUBLIKE HRVATSKE.
 
Vaš gradonačelnik,
Milan Bandić

Gradske vijesti - 2019.