clanak False

Članovi Kvarteta Gubec kod gradonačelnika

30.09.2019.
Danas je u zgradi Gradske uprave zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima primio članove Kvarteta Gubec u povodu njihova skorašnjeg nastupa u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog kojim će obilježiti 15 godina umjetničkog rada.

Nakon sastanka je pročelnica Gradskog ureda za kulturu Milana Vuković Runjić istaknula  kako vjeruje da kultura čini identitet naroda i da oni koji čuvaju baštinu, kao Kvartet, zaslužuju poštovanje i brigu. Članovi Kvarteta nisu ovdje da nas ostave ravnodušnima već da nas podsjete tko smo i otkud su nam korijeni. Sretna sam što ćemo nastaviti surađivati najbolje što znamo, zaključila je.

Gradonačelnik nas uvijek prati svojim pokroviteljstvima, imamo dobar odnos te se nadamo da će tako ostati i nadalje, naglasio je član Kvarteta Rajko Suhodolčan i objasnio da je sastav utemeljen nakon uspjeha pjesme Ak sem ti srčeko ranil – velikog hita iz 2004., a kada je Kvartet i dobio službeno ime. Prošlo je 15 godina i možemo reći da smo uspjeli u našem osnovnom cilju – očuvanja kajkavske kulturne glazbene baštine od zaborava, rekao je.

Član Suhodolčan je naglasio da je sastav snimio četiri albuma s kajkavskim popevkama te da je osvojio 4 Porina, za svaki album po jedan. Pozivamo sve da 6. listopada, u 19:30 dođu na koncert i na proslavu svečane obljetnice „15 leta Gubec kvarteta“, a kojim se želi zabaviti publiku, zaključio je.

Gradske vijesti - 2019.