clanak False

Dan otvorenih vrata Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pridružio se danas Danu otvorenih vrata Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, u Vatrogasnoj postaji Centar u Savskoj cesti.
08.10.2016.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ujedno i počasni član Vatrogasne zajednice Grada Zagreba, pridružio se danas Danu otvorenih vrata Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, u Vatrogasnoj postaji Centar u Savskoj cesti.

Pozivajući građane da se pridruže ovoj manifestaciji i nauče više o poslu vatrogasaca, gradonačelnik je istaknuo važnost edukacije i prevencije da bi taj posao bio što lakši. Naši vatrogasci imaju altruistički kod, plemeniti su i spremni žrtvovati svoje tijelo da bi spasili ljude u nevolji. Na godinu imamo oko tri i pol tisuća intervencija u gradu Zagrebu, na nama je da taj broj smanjimo i zadamo što manje posla ovim hrabrim ljudima – poručio je gradonačelnik Bandić.

Ovogodišnji Dan otvorenih vrata se sastojati od niza interaktivnih i edukativnih radionica te nudi jedinstveni uvid u posao gradskih vatrogasnih službi, a za cilj ima razvijanje svijesti i odgovornosti građana, pogotovo mladih, u području prevencije požara i ispravnom postupanju u slučaju nastanka požara.
 

Gradske vijesti - 2016.