clanak False

Dan ružičaste vrpce

05.10.2019.
Javnozdravstvena manifestacija Dan ružičaste vrpce, koja se obilježava 20. godinu za redom, započela je danas ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta odakle je povorka sjećanja na sve preminule od raka dojke i one koji se bore s tom zloćudnom bolesti krenula Masarykovom ulicom do Trga Petra Preradovića. 

Šetnjom do Cvjetnog trga, gdje je 300tinjak balona obojilo zagrebačko nebo u ružičasto, podršku akciji dala je i zamjenica gradonačelnika Olivera Majić.
Briga o zdravlju je kompleksan proces kojem treba cjelovito pristupiti, od informiranja, prevencija i senzibiliziranja pa sve do konkretnog liječenja i savjetovanja, rekla je zamjenica Majić dodavši kako Zdravlje ljudi nadmašuje sva dobra i Grad Zagreb će uvijek podržati ovakve akcije. 

Organizator ove akcije je Hrvatski forum za borbu protiv raka dojke - Europa Donna Hrvatska,  koji kao dio europske koalicije radi na podizanju svijesti žena o raku dojke, promiče edukaciju, rano otkrivanje, optimalno liječenje, medicinsku i psihosocijalnu rehabilitaciju, palijativnu skrb kao i na povećanju sredstava za istraživanje same bolesti u Hrvatskoj.

Dan ružičaste vrpce u Hrvatskoj uvijek se obilježava prve subote u mjesecu listopadu koji je posvećen borbi protiv raka dojke.

Gradske vijesti - 2019.