clanak False

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara - Vukovar mjesto posebnog pijeteta

18.11.2019.
Tradicionalnomu obilježavanju obljetnice vukovarske tragedije u Domovinskome ratu – Danu sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2019. Vukovar mjesto posebnog pijeteta je prisustvovao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Predvodio je delegaciju Grada Zagreba koja se pridružila Koloni sjećanja i koja je u spomen na žrtve položila vijence i zapalila svijeće na Memorijalnome groblju žrtava Domovinskog rata u Vukovaru i na Ovčari.

Grad Heroj je postao hrvatski simbol žrtve, ponosa i slobode! Strahote Vukovara, Ovčare, Škabrnje i Gospića ne smiju se više nikada ponoviti, a nama je da Vukovarcima pomognemo osigurati život dostojan čovjeka. Povijest ne možemo mijenjat, ali na budućnost možemo utjecati. Važno je odati počast žrtvama koje su pale za grad i ne zaboraviti tko je bio agresor, rekao je zagrebački gradonačelnik u izjavi medijima.


Zagrebačko izaslanstvo, pročelnik Ureda gradonačelnika pukovnik Miro Laco i brigadir Miodrag Demo, prisustvovali su danas obilježavanju 28. obljetnice stradanja Škabrnje.
 

Gradske vijesti - 2019.