clanak False

Dani otvorenih vrata EU fondova

20.05.2019.
U organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u nedjelju 19. svibnja 2019., na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu, održani su Dani otvorenih vrata EU fondova pod sloganom „EU fondovi mijenjaju Hrvatsku“.
Riječ je o informativno-zabavnom događanju organiziranom u četiri najveća grada (Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu), a ovom prigodom domaćin je bio Grad Zagreb.
 
Kroz višesatni program građanima su na raspolaganju bili, osim predstavnika Ministarstva i Grada Zagreba kao domaćina manifestacije, i predstavnici Zagrebačke, Sisačko-moslavačke, Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije koji su predstavljali projekte financirane EU sredstvima sa svojih područja i odgovarali na pitanja o EU fondovima i programima.
 
Održana je izložba uspješnih EU projekata i kulinarski show, a na raspolaganju posjetiteljima bili su i kutak za najmlađe te foto kutak. Građani su se mogli okušati i u brojnim natjecateljskim i nagradnim aktivnostima.
 
Događanje su prigodnim govorima službeno otvorili zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, dr. sc. Olivera Majić, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj g. Branko Baričević, ministrica gđa. Gabrijela Žalac  te predsjednik Vlade RH mr. sc. Andrej Plenković.
 
U okviru službenog programa kojega je moderirao g. Frano Ridjan detaljnije je predstavljeno nekoliko uspješnih projekata koji su provedeni ili se provode u Gradu Zagrebu. Tako je projekt Rekonstrukcije raskrižja Jadranske avenije i Avenije Dubrovnik – rotor Remetinec predstavila voditeljica projekta i pročelnica Ureda za programe i projekte Europske unije gđa. Mirjana Zubak. Projekt Modernizacije Zoološkog vrta u Zagrebu – I. faza predstavio je voditelj projekta i pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo g. Jurica Ambrožić. Projekt Teslino novo ruho - Muzej znanosti i tehnike za 21. stoljeće predstavila je ravnateljica muzeja gđa. Markita Franulić, dok je projekt BIOCentar - Inkubacijski centar za bioznanosti i komercijalizaciju tehnologije predstavio izvršni direktor i predsjednik uprave Biocentra dr. sc. Dubravko Kičić.
 
U organizaciji Ureda za programe i projekte Europske unije na prigodnom štandu građanima su predstavljeni i drugi projekti Grada Zagreba i njegovih ustanova i trgovačkih društava financirani iz programa i fondova Europske unije, a djelatnici Ureda odgovarali su  na pitanja zainteresiranih posjetitelja te dijelili promotivne materijale.

 

















 
 

Vijesti i aktualnosti