clanak False

Jadransko-jonski program transnacionalne suradnje (Interreg IPA Adrion) 2021. - 2027. - objava 1. Poziva na dostavu projektnih prijedloga

06.04.2023.
Jadransko-jonski program transnacionalne suradnje (Interreg IPA Adrion) 2021. - 2027. otvorio je 1. Poziv na dostavu projektnih prijedloga te poziva zainteresirane javne i privatne organizacije da prijave svoje projekte.
Za prijavitelje su otvorena sva 3 tematska prioriteta i većina specifičnih ciljeva, a vrijednost poziva iznosi oko 65 milijuna eura EU sredstava uz stopu sufinanciranja od 85%.
 
Tematski prioriteti:
  • Suradnjom za pametniju Jadransko-jonsku regiju – 16.7 milijuna eura EU sredstava
  • Suradnjom za zeleniju Jadransko-jonsku regiju – 42.3 milijuna eura EU sredstava
  • Suradnjom za povezaniju Jadransko-jonsku regiju – 6.7 milijuna eura EU sredstava.
 
Poziv je otvoren od 04. travnja 2023. do 30. lipnja 2023. godine, a ugovaranje i početak provedbe projekata očekuje se početkom 2024. godine.
Projektni konzorcij se mora sastojati od najmanje 6 financijskih partnera iz 6 različitih zemalja programskog područja. Od toga tri partnera moraju biti iz EU dijela programskog područja, a tri iz IPA dijela programskog područja.
Maksimalni iznos financiranja je 1,5 milijuna eura Interreg sredstava, a razdoblje implementacije je najviše 36 mjeseci.
 
Detaljnije informacije o pozivu i dokumentaciji možete pronaći na službenoj programskoj stranici: https://www.adrioninterreg.eu/index.php/call-for-proposals/ipa-adrion-first-call-for-proposals/ te na poveznici.

Vijesti i aktualnosti