clanak False

Dinamovci kod gradonačelnika

11.09.2019.
U povodu odličnih rezultata i ulaska u najelitnije klupsko nogometno natjecanje Ligu prvaka, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je u palači Dverce prvu momčad, stručni stožer te vodstvo Građanskog nogometnog kluba Dinamo Zagreb.

Gradonačelnik je srdačno pozdravio goste i čestitao im na velikom i dugoočekivanom uspjehu. Dinamo je Zagreb i Hrvatska, rekao je te dodao kako ulaskom  u ligu najboljih i zaslužuju najbolje: Veseli me prva utakmica Lige prvaka s Atalantom, pa dalje Shakhtar i Manchester City. Obrativši se igračima, gradonačelnik Bandić naglasio je kako nije sramota izgubiti, sramota je biti poražen. Igrajte svoju igru, budite prepoznatljivi kao do sada, pa makar nekad izgubili. Ali ne smijete biti poraženi i ne smijete uprljati grb koji časno nosite, zaštitni znak Zagreba i Hrvatske. To je simbol hrvatskog identiteta, klub je zagrebačka i hrvatska svetinja. Dinamovu treneru uputio je zahvalu na stvaranju harmonične i efikasne ekipe koja je zasigurno jedna od najuspješnijih u Europi.
Zagrebački gradonačelnik, ujedno i počasni predsjednik Dinama, najavio je i završetak gradnje stadiona na Sveticama u naredne dvije godine: Napravit ćemo najljepši nogometni stadion u Hrvatskoj jer Dinamo to zaslužuje. A kada ja nešto kažem, to je više od potpisa. Onako kako Dinamo isprojektira, mi ćemo tako napraviti. Objasnio je kako će cijeli kompleks biti u službi nogometa: gradit će se pomoćni stadioni kao i podzemne garaže, uredit će se prostor pod tribinama, dok će atletska staza biti pomaknuta iza bazena. Imam viziju da će naši navijači, Bad Blue Boysi moći dotaknuti igrače uz aut-liniju, tako da sve funkcionira kao u kazalištu. 

U ime delegacije Dinama, okupljenima se obratio predsjednik kluba Mirko Barišić, koji je istaknuo kako je ovaj prijem još jedan dokaz da gradonačelnik cijeni sportske uspjehe Dinama. Mi smo po sedmi put izborili ulazak u natjecanje Lige prvaka, najprestižnije europsko natjecanje. Dinamo je oduvijek pripadao gradu Zagrebu, ponosni smo na to i mi smo s našim sportskim rezultatima dizali ugled našeg grada. Predsjednik Barišić izrazio je zadovoljstvo gradonačelnikovom najavom, rekavši da je gradnja stadiona od presudnog značaja za klub: Novi stadion stavit će nas u isti rang s ostalim velikim europskim klubovima protiv kojih ćemo se natjecati u Ligi prvaka.

U izjavi medijima nakon službenog dijela prijema, trener Nenad Bjelica objasnio je da su svi u klubu svjesni što Dinamo znači za Zagreb, Hrvatsku i hrvatski nogomet. Pokušavamo izvući najbolje iz naših igrača i želimo da u svakoj utakmici ostave srce na terenu i to je jedino što možemo obećati u ovome što dolazi. Vjerujem da ćemo biti uspješniji nego u nekim prijašnjim Ligama prvaka, zato jer imamo jednu homogenu skladnu momčad, 27 igrača koji su spremni dati sve za ovaj klub i grad. 

Uz gradonačelnika, prijemu su prisustvovali i pročelnici gradskih ureda Milan Pavelić i Ivica Lovrić te glavni tajnik Zagrebačkog sportskog saveza Zdenko Antunović, poseban viši savjetnik gradonačelnika Stipo Zeba i ravnatelj Ustanove Upravljanje sportskim objektima Marinko Tomić, dok su delegaciju kluba, uz predsjednika Barišića i predsjednicu Uprave Vlatku Peras, činili i članovi Upravnog i Izvršnog odbora, stručni stožer te igrači prve momčadi.

Gradske vijesti - 2019.