clanak False

Dječja bolnica Srebrnjak postaje klinički istraživački centar i specijalizirana poliklinika

12.07.2019.
Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević prisustvovala je danas, u prostorijama Vlade RH, potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Dječjeg centra za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak (CCTM).
 
Projekt CCTM nalazi se u sklopu Operativnog programa Konkurentnosti i kohezije 2014.-2020. i omogućit će reformu Dječje bolnice Srebrnjak iz pedijatrijske bolnice u kliničko istraživački centar i polikliniku specijaliziranu za dječje bolesti.
 
Projekt obuhvaća izgradnju i opremanje nove zgrade od gotovo 15 000 četvornih metara, koja će biti povezana s postojećom zgradom Bolnice. Ukupni troškovi projekta procijenjeni su na 432 milijuna kuna, od čega se 85 posto financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a 15 posto iz državnog proračuna. Grad Zagreb je za pripremu Projekta uložio 3,8 milijuna kuna. Projekt CCTM je najveći projekt ikad sufinanciran iz EU fondova za projekte iz područja znanosti i zdravstva u RH. Ova zdravstvena ustanova, čiji je osnivač Grad Zagreb, najuspješniji je korisnik EU fondova u zdravstvu u Hrvatskoj.
 
Ugovor o dodijeli bespovratnih sredstava potpisali su ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, ravnatelj SAFU Tomislav Petric te ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Boro Nogalo.
 

Gradske vijesti - 2019.