clanak False

Dodijela stipendija Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2018./2019.

17.05.2019.
Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević je u Kongresnoj dvorani Ekonomskog fakulteta nazočila svečanosti dodjele stipendija za studente preddiplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih, diplomskih sveučilišnih te preddiplomskih stručnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2018./2019.

Ponosna sam što postoje mladi ljudi poput vas koji svojim predanim radom, uspjehom i zalaganjem mogu biti uzor drugim mladim ljudima, ali i cijeloj zajednici, istaknula je zamjenica. Nadam se da će ove stipendije svima vama biti poticaj za postizanje što boljih obrazovnih rezultata, ne samo u ovoj akademskoj godini već i u buduće te da ćete nastaviti putem svojih prethodnika – brojnih znanstvenika i umjetnika koji su ovaj grad, građane grada Zagreba i njegovu akademsku zajednicu učinili ponosnima i poznatima u Europi i svijetu. Temeljna  odrednica Grada Zagreba je stvaranje i razvijanje društva znanja što je utemeljeno na stvaralaštvu, inovativnosti, suvremenim tehnologijama, pokretanju inovacijskih projekta i razvitku suradnje unutar zemlje, ali i suradnje s međunarodnim obrazovnim čimbenicima.

Prorektorica za studente, studije i upravljanjem kvalitetom na Sveučilištu u Zagrebu Ivana Čuković Bagić je istaknula da Sveučilište svake godine stipendije dodjeljuje najboljima, a ove godine ih je  dodijeljeno 500, od čega 350 za izvrsnost, 40  za studente s nastavničkih studijskih programa iz područja matematike, prirodnih znanosti i informatike, 10 za  uspješne studente sportaše i 100 za studente slabijeg socioekonomskog statusa. 

Naše Sveučilište inzistira na izvrsnosti i kvaliteti visokoga obrazovanja, a upravo ćete vi biti predvodnici našega najstarijega i najboljeg Sveučilišta u Zagrebu, rekao je rektor Damir Boras te je dobitnicima stipendija poručio da se uključe i u studentske udruge, predstavnička fakultetska tijela studenata te da promiču vrijednosti tolerancije, odgovornoga učenja, istraživanja, ali i uživanja u životu.

U ime svih 500 nagrađenih studenata, student Kineziološkog fakulteta Martin Kolenc je zahvalio  Sveučilištu što je i ove godine nagradilo njihov trud. Ova nagrada nije kraj, ona je samo još jedna od mnogih stepenica na kojima smo ostavili svoj trag i još jedna od mnogih stepenica na kojima ćemo ostavljati svoje tragove, još jedan korak prema izvrsnosti.
 
 

Gradske vijesti - 2019.