clanak False

Dodjela Stipendija Grada Zagreba za deficitarna zanimanja

04.04.2019.
Učenicama i učenicima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva, danas je u palači Dverce zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio Stipendije Grada Zagreba za školsku godinu 2018./2019..

Gradonačelnik Bandić istaknuo je da već petnaestu godinu zaredom Grad Zagreb stipendira učenike deficitarnih zanimanja, a do sada ih je uključujući i ovu školsku godinu dodijeljeno 1657.  Drago mi je da se ovogodišnja dodjela Stipendija odvija upravo u vrijeme održavanja Zagrebačkog obrtničkog sajma na Velesajmu. Stipendija za učenike prvih razreda iznosi 1,000 kuna, za druge 1,300 i za treće razrede 1,600 kuna mjesečno, rekao je gradonačelnik, dodavši da je to nagrada za postignute rezultate.

U ime svih učenika zahvalio se Dario Krkač iz Obrtničko industrijsko graditeljske škole istaknuvši kako će im stipendija zasigurno pomoći u njihov radu i obrazovanju, a ujedno će im biti i poticaj za daljnje školovanje i usavršavanje u struci.

Na temelju Natječaja, a prema uvjetima Odluke o Stipendiji Grada Zagreba, stipendije su dobile 84 učenice i učenika srednjih škola za zanimanja: alatničar, automehatroničar, bravar, elektroinstalater, elektroničar-mehaničar, galanterist, kemijski čistač, krojač, ličilac-soboslikar, mesar, monter suhe gradnje, pekar, plinoinstalater, staklar, tesar, vodoinstalater i zidar.

Gradske vijesti - 2019.