clanak False

Druženje s onkološkim pacijentima u povodu Svjetskog dana bolesnika

09.02.2019.
U povodu Svjetskog dana bolesnika, 11. veljače, Hrvatska liga protiv raka i Zajednica pacijenata oboljelih od raka Sveti Juraj organizirali su druženje s onkološkim pacijentima u gradskoj palači Dverce.

Okupljene je, između ostalih, pozdravila i izaslanica zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i potpredsjednica Gradske skupštine Ana Stavljenić Rukavina. Zahvaljujemo organizatorima i volonterima za sve sate koje su besplatno darivali bolesnicima i našim građanima u potrebi. Posebno je potrebno zahvaliti našim darivateljima krvi i darivateljima organa koji nesebično daju dio sebe da bi spasili mnoge živote.  Naglasila je, također, da Grad Zagreb uvijek podržava, a i ubuduće će podržavati, ovakve akcije i imati otvorena vrata za sve dobronamjernike koji iskreno i nesebično pomažu drugima.

Predsjednik Hrvatske lige protiv raka Damir Eljuga najavio je i jubilarnu 20. humanitarnu utrku Terry Fox Run, koja se 23. veljače održava na Jarunu. Organizatori su ovom prigodom sredstva od 127 000 kuna, prikupljena na prošlogodišnjoj utrci, predali mladim znanstvenicima na Institutu Ruđer Bošković za istraživanje raka. Okupljene je pozdravio i veleposlanik Kanade u Republici Hrvatskoj Nj. E. Daniel Maksymiuk.

Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače u mnogim zemljama diljem svijeta, a utemeljio ga je Papa Ivan Pavao II. 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme.

Gradske vijesti - 2019.