clanak False

Dvije nove površine za kućne ljubimce

U zagrebačkim naseljima Vrbani i Trnsko danas su otvorene dvije nove površine za kućne ljubimce. Izrazivši zadovoljstvo što se u Zagrebu uređuju prostori namijenjeni ljubimcima, gradonačelnik Bandić je naglasio da se u svim kvartovima sustavno uređuju dječja igrališta, boćališta i šetnice, te se obnavlja i postavlja nova urbana oprema.
30.09.2008.

U povodu Međunarodnog dana zaštite životinja danas su otvorene dvije nove površine za kućne ljubimce u zagrebačkim naseljima Vrbani i Trnsko. Otvorenju je prisustvovao i gradonačelnik Milan Bandić koji je izrazio zadovoljstvo što Grad Zagreb ima prostore za kućne ljubimce koji zahtijevaju veliku pažnju i brigu te je istaknuo kako se nada da će do kraja godine biti uređeno i groblje za životinje u Dumovcu. Napomenuo je i to da se u svim gradskim četvrtima sustavno uređuju dječja igrališta, boćališta i šetnice, te obnavlja i postavlja nova urbana oprema.

Prostor u Vrbanima prostire se na oko 15 000 m2, a vrijednost investicije iznosi oko 240 000 kuna. U dio parka u Trnskom, površine oko 20 000 m2, u koji mogu dolaziti vlasnici s kućnim ljubimcima, do sada je utrošeno oko milijun kuna, a uz investiciju od oko 200 000 kuna postavit će se javna rasvjeta s ekološkim lampama.


Gradske vijesti - 2008.