clanak False

Eko materijali za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta

29.01.2019.
Ovo je obrazovno-informativni projekt, cilj nam je najmlađim generacijama uručiti prigodne materijale o važnosti čuvanja okoliša i odgovornog ponašanja s otpadom, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prilikom posjeta Osnovne škole Kajzerica i područnog objekta DV Trnsko na Kajzerici i gdje je sa suradnicima podijelio promotivne materijale u okviru akcije Ekosusreti.

Akcijom Ekosusreti se želi skrenuti pozornost najmlađih na važnost održivog gospodarenja otpadom i stvaranja navika u skladu s načelima očuvanja okoliša. Grad Zagreb je u povodu ove akcije pripremio 32 tisuće eko paketa koji sadrže razne edukativne materijale za osnovne škole i vrtiće, npr. igrice, bojanke, knjige, audiovideo zapise i videoigrice.

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić je naglasila da je akcija Ekosusreti vrlo važna za razvijanje svijesti među mlađim sugrađanima jer promjena navika i ponašanja je dugotrajan proces koji počinje od najranijih dana.

Znamo da je navike teško mijenjati te da tu moramo učiniti velike napore, a mladi su upravo najbolji za primjenu novih ideja i razmišljanja o okolišu. Priredili smo kombinaciju edukativnih materijala u papirnatome i digitalnome obliku, a kontinuiranim promoviranjem akcije u predškolskim i osnovnoškolskim kurikulima nastojimo pozitivno utjecati na djecu, rekla je zamjenica Majić te je potom zahvalila svima koji su u realizaciji ove akcije sudjelovali.

Također je naglasila da Grad Zagreb ima zakonsku obvezu provođenja izobrazno-informativne aktivnosti te da je dužan poticati informiranje, izobrazbu i sve projekte koji pomažu osvješćivanje javnosti o važnosti zaštite okoliša i o održivome razvoju.

Nadam se da će vam ovaj edukativni materijal pomoći i da uz pomoć svojih odgajatelja naučite i saznate sve o otpadu i o okolišu te da usvojite znanja koja treba posjedovati svaki odgovorni građanin Zagreba, rekao je nakraju gradonačelnik Bandić.

Gradske vijesti - 2019.