clanak False

Foto rafting na Savi / 14. Vugrovečko miholje

29.09.2019.
Na cilju utrke – ispred Kajak kanu kluba Zagreb, gradonačelnik Milan Bandić dočekao je  sudionike Foto raftinga za slijepe i djecu iz obitelji nacionalnih manjina. Na raftingu u dužini 12 kilometara od  starog Podsusedskog mosta do Jadranskog mosta sudjelovalo je osam raftova s 60 sudionika.
 
Organizatori raftinga su Udruga Dunavska mreža iz Zagreba, Udruga slijepih grada Zagreba, Koordinacija nacionalnih manjina grada Zagreba, Kajakaški savez grada Zagreba i Kanu klub Zagreb.
 
Tom prigodom u ime svih organizatora raftinga, direktor Nacionalnog parka Una Amarildo Mulić uručio je gradonačelniku Priznanje prijatelja rijeka Save i Une za poseban doprinos u očuvanju okoliša i zaštite prirode, posebno rijeke Une i Save, kontinuiranu promociju prirodnih vrijednosti, podizanje ekološke svijesti, te provedbu aktivnosti na zaštiti prirodnih vrijednosti  u savskom slivu.
 
 
Nakon raftinga na Savi gradonačelnik se pridružio smotri folklora koja se održava u Donjem Vugrovcu u okviru 14. Vugrovečkog miholja.
 
Tradicionalna manifestacija održava se u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva Dragutin Domjanić Vugrovec.
 

Gradske vijesti - 2019.