clanak False

Gradonačelnik Lviva kod gradonačelnika Zagreba

Ukrajinski grad Lviv je pred reorganizacijom gradskog prijevoza pa će im odlično doći zagrebačka iskustva, posebno s niskopodnim tramvajem, jednim od poznatijih hrvatskih izvoznih proizvoda.
26.09.2008.

Izaslanstvo Grada Lviva u palači Dverce

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je, u palači Dverce, izaslanstvo ukrajinskog grada Lviva koje je predvodio gradonačelnik Andriy Sadovyy. Nakon sastanka na kojemu je bio i ukrajinski veleposlanik Markijan Lubkivskij, dvojca su se gradonačelnika obratila medijima izrazivši zadovoljstvo susretom, izvijestili da su razmijenili iskustva o upravljanju gradovima i nagovijestili suradnju Zagreba i Lviva, gradova s približnim brojem stanovnika i sličnim problemima. Lviv je, naime, pred reorganizacijom gradskog prijevoza pa će im odlično doći zagrebačka iskustva, posebno s niskopodnim tramvajem, jednim od poznatijih hrvatskih izvoznih proizvoda. Kako se čulo u palači Dverce, Lviv je zainteresiran za nabavku 160 vozila kroz narednih desetak godina.

Visoki je gost pozvao gradonačelnika Zagreba da sa suradnicima posjeti Lviv, te posebno pohvalio zagrebačke vizure i urednost, istakavši da je to i odraz napora njegovoga kolege Bandića.

Inače, prema programu, ukrajinsko je izaslanstvo tijekom jutra imalo susret s
predstavnicima Zagrebačkog holdinga – podružnicom ZET, te su obišli gradilište sportske dvorane Arena Zagreb. U današnjem je protokolu i posjet tvrtki Končar – električna vozila d.d.


Gradske vijesti - 2008.