clanak False

Gradonačelnik na Konferenciji FAO-a u Rimu

Na poziv glavnog direktora Organizacije za hranu i poljoprivredu UN-a (FAO) Josea Graziana de Silve, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sudjelovao je na Konferenciji FAO-a u Rimu.
14.10.2016.

Na poziv glavnog direktora Organizacije za hranu i poljoprivredu UN-a (FAO) Josea Graziana de Silve, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sudjelovao je danas na Konferenciji FAO-a u Rimu, koju je otvorio premijer Matteo Renzi, te na Okruglom stolu gradonačelnika na temu Pakt o politici prehrane u urbanim sredinama.

Konferencija je održana u povodu obilježavanja 36. obljetnice Svjetskog dana hrane i 71. obljetnice utemeljenja Organizacije za prehranu i poljoprivredu UN-a – FAO. Grad Zagreb potpisnik je Pakta o politici prehrane u urbanim sredinama, kao jedne od najvažnijih ostavština Svjetske izložbe EXPO 2015. održane u Milanu, a na kojoj se predstavio i Zagreb. Na otvorenju Konferencije premijer Renzi je posebno istaknuo Zagreb,Torino i Valenciu kao europske gradove koji aktivno rade na Paktu.

Prije početka Okruglog stola, gradonačelnik Bandić se susreo s novoizabranom gradonačelnicom Rima Virginiom Raggi koja je istaknula da se veseli  nastavku suradnje dvaju gradova koja je započeta potpisivanjem Izjave o namjeri između Grada Rima i Grada Zagreba u ožujku 2012.godine.

Na samoj konferenciji zagrebački se gradonačelnik susreo i s kolegom iz Milana. Gradonačelnik Giuseppe Sala i gradonačelnik Bandić najavili su i novi susret i nastavak suradnje nakon Protokola o suradnji iz ožujka 2008., a koji je jednim svojim dijelom bio vezan za izbor Milana kao domaćina Expo-a.

U sklopu službenog boravka gradonačelnik se sastao i s direktoricom Dječjeg muzeja Explora u Rimu Particiom Tomasich, koja je gradonačelnika i suradnike upoznala s načinom rada i programima Dječjeg muzeja Explora.

Prije povratka za Zagreb gradonačelnik će posjetit i Hrvatsku školu u Rimu te će učenicima donirati knjige hrvatskog jezika i književnosti.

 

Gradske vijesti - 2016.