clanak False

Gradonačelnik u Izraelu_susret s gradonačelnikom Jeruzalema

U sklopu dvodnevnoga službenog boravka u Izraelu, na poziv predsjednika Izraelsko-hrvatske gospodarske komore Yossija Peleda, gradonačelnik Milan Bandić susreo se s gradonačelnikom Jeruzalema Urijem Lupolianskim.
24.09.2008.

U sklopu dvodnevnoga službenog boravka u Izraelu, na poziv predsjednika Izraelsko-hrvatske gospodarske komore Yossija Peleda, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić susreo se danas s gradonačelnikom Jeruzalema Urijem Lupolianskim. U srdačnom i sadržajnom susretu u jeruzalemskoj gradskoj vijećnici, gradonačelnici su razmatrali mogućnosti bliskije suradnje gradova, njihovoj ulozi u regionalnom razvoju te o obostranoj želji za jačanjem kulturne i gospodarske suradnje između Jeruzalema i Zagreba.

Na jučerašnjem sastanku s predstavnicima Izraelsko-hrvatske gospodarske komore, zagrebački gradonačelnik Bandić predstavio je kapitalne gradske projekte i mogućnosti ulaganja u Zagreb i njegovu okolicu. Na susretu se okupio i značajan broj izraelskih gospodarstvenika koji su iskazali posebno zanimanje za poslovnu suradnju i investiranje u glavnom gradu Republike Hrvatske.

Prema predviđenom programu, gradonačelnik Milan Bandić jučer se susreo s opozicijskim liderom Benjaminom Netanyahuom i zamjenikom ministra obrane Matanom Vilnaijem te je razgovarao s bivšim glavnim rabinom Izraela, a sada glavnim rabinom Tel Aviva Ysraelom Meirom Laom.

Uz gradonačelnika Zagreba, u Izraelu boravi i pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić.


Gradske vijesti - 2008.