clanak False

Gradski projekt "Promicanje mentalnog zdravlja-Pogled u sebe" osvojio Rektorovu nagradu

04.07.2019.
Sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da je dana 03. srpnja 2019. projekt „Promicanje mentalnog zdravlja - Pogled u sebe" osvojio  Rektorovu nagradu za akademsku godinu 2018./2019., u kategoriji „Nagrada za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici – Interdisciplinarno područje“.
 
Nositelji projekta „Promicanje mentalnog zdravlja - Pogled u sebe"  su : Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo, Međunarodna udruga studenata medicine Hrvatska – CroMSIC,  te Dom zdravlja Zagreb- Zapad, a u suradnji sa nizom drugih suradnih institucija. 
 
Provedba  projekta ,,Promicanje mentalnog zdravlja - Pogled u sebe" (dalje u tekstu Projekt) započela je tijekom 2016. godine, a uz prethodnu suglasnost Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ciljevi Projekta su, kroz edukacije i niz radionica vršnjačke podrške mladima, podizanje svijesti o važnosti mentalnog zdravlja među mladima i upoznavanje s mehanizmima očuvanja i osnaživanja mentalnog zdravlja. Ujedno se stvaranjem ugodne atmosfere olakšavaju rasprave o svim problemima i pitanjima ove tematike, što pridonosi i ostvarivanju drugog važnog cilja Projekta - destigmatizaciji mentalnih poremećaja.
 
Posebno ističemo da je ovaj Projekt nagrađen Rektorovom nagradom i za akademsku godinu 2016./2017. Po ocjeni IFMSA (lnternational Federation of Medical Students Associations) 2016. godine odabran je u prvih 10 projekata na svijetu, te  je u kolovozu iste godine predstavljen na Generalnoj skupštini IFMSA u Mexicu, kojom prilikom je osvojio 2. mjesto (Rex Crossley Awards).
 
Zahvaljujemo svim prethodno educiranim studentima iz pet različitih sastavnica Sveučilišta (preko 90 studenata) koji su  sudjelovali u provedbi radionica.
 
Rektorova nagrada je važno priznanje najviše znanstvene razine koje dodatno potvrđuje da Grad Zagreb ulaže u znanje i zdravlje mladih ljudi kroz izvrsne projekte. Ova visoka verifikacija i  priznanje zasigurno će doprinijeti i daljnjem motiviranju studenata budućih generacija  Sveučilišta u Zagrebu da promiču volonterstvo i filantropiju u zajednici, što je ujedno i doprinos daljnjoj održivosti  Projekta “Pogled u sebe – Promicanje mentalnog zdravlja mladih”.   
 
Na dodjeli Rektorove nagrade sudjelovali su nagrađeni studenti te ispred nositelja Projekta: Mirela Šentija Knežević, prof. log., univ. spec. admin. urb., zamjenica Pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo, koordinatorica Projekta ispred Grada Zagreba; doc. dr. sc. Miro Hanževački, dr. med., ravnatelj Doma zdravlja Zagreb-Zapad, te Kristina Stamenković  koordinatorica projektnih aktivnosti ispred Međunarodne udruge studenata medicine Hrvatska – CroMSIC.

Gradske vijesti - 2019.