clanak False

Vatrogasna oprema za spašavanje

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je prisustvovao primopredaji hidraulične opreme za Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Zagreba. 



17.02.2016.


Pred Vatrogasnom postajom Jankomir zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ujedno i počasni član Vatrogasne zajednice Grada Zagreba, danas je prisustvovao primopredaji nove hidraulične opreme namijenjene Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba, čiji su pripadnici ujedno i članovi Specijalističke postrojbe civilne zaštite Grada Zagreba.

Oprema se sastoji od hidrauličkih setova za podizanje i alata za tehničke intervencije i spašavanje iz ruševina, te će se osim za spašavanje iz ruševina koristiti i za spašavanje u teškim prometnim nesrećama ili spašavanje zatrpanih osoba iz prokopa ili klizišta. Vrijednost opreme je 450.000,00 kn.

Gradonačelnik je naglasio da su Zagrepčani ponosni na svoje vatrogasce te ocijenio suvremenu opremu i učestale vježbe nužnima za optimalne reakcije prve pomoći. Imamo najmoderniju tehniku i dobro opremljene ljude, među njima je preko 400 profesionalaca na pet lokacija u Zagrebu. Uz pomoć od preko sedam tisuća volontera koji su uvijek spremni reagirati na hitne situacije, stvorili smo jedan složan kadar koji je obučen i spreman na sve izazove – poručio je.

Zapovjednik JVP Grada Zagreba Siniša Jembrih istaknuo je važnost hidraulične opreme, koju je osigurao Grad Zagreb - Ured za upravljanje u hitnim situacijama, rekavši da su moderni automobili sastavljeni od spoja različitih metala koje je puno lakše rezati uz pomoć opreme koja je danas predana na uporabu Civilne zaštite.

Pokazna je vježba uspješno izvršena i u roku od svega par minuta nesretni vozač izrezan je iz automobila s visine od nekoliko metara i sigurno spušten na tlo. 

Gradske vijesti - 2016.