clanak False

Investiranje u GČ Peščenica-Žitnjak

07.06.2019.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je jutros četiri lokacije u Gradskoj četvrti Peščenica -Žitnjak.

Prva u nizu lokacija bila je Velikogorička ulica – I. gardijske brigade Tigrovi gdje su u tijeku radovi na uređenju dječjeg i sportskog igrališta. Odlučili smo da za potrebe građana Savica Šanci uredimo polivalentno sportsko igralište sa potrebnim sadržajima za košarku, rukomet i mali nogomet, istaknuo je predsjednik VGČ Dragan Vučić. Očekivani rok završetak radova čija vrijednost iznosi nešto više od 1.800,000 kuna  je 90 dana.

Nakon Velikogoričke gradonačelnik je obišao lokaciju na kojoj je predviđena izgradnja višenamjenskog objekta u IV. Kozari putu. Prema dogovoru sa Mjesnim odborom i Vijećem gradske četvrti prijedlog je da se objekt izgradi na četiri etaže u kojem bi bili smješteni prostor za Mjesni odbor, ambulantu, vrtić i policijsku postaju, a na preostalom vanjskom prostoru uredit će se sportsko igralište.

Vodoopskrba i odvodnja prije dva tjedna započela je radove na izgradnji javnog kanala sa crpnom stanicom, rekao je direktor Marin Galijot, te dodao da je ukupna vrijednost radova oko tri milijuna kuna, a predviđeni rok  završetka je 1. listopada ove godine.  S tim javnim kanalom riješit će se sanitarna kanalizacija koja je preduvjet za spajanje oborinske odvodnje i kasnije samo asfaltiranje ulice. Sredinom kolovoza trebali bi započeti i sa izgradnjom vodoopskrbnog cjevovoda u tri ogranka na  IV. Kozari putu i s tim bi riješili vodu i kanalizaciju u ovom dijelu naselja.

Nakon završetka radova vode i kanalizacije pristupit će se i radovima plinofikacije, koji će trajati najduže do 1. studenoga, nakon čega slijedi asfaltiranje.

Gradonačelnik Bandić također je rekao da će paralelno s radovima u IV. Kozari putu, postaviti i plinofikaciju u V. Kozari putu te nakon toga asfaltirati cestu.

Sljedeća lokacija obilazaka bio je Resnik, prostor nekadašnje stare škole, na kojoj je danas gradonačelnik Bandić u društvu predsjednika Vatrogasnog društva Resnik Stjepanom Lukiški položio kamen temeljac za novu školu, vrtić, mjesni odbor i vatrogasni dom.

U narednih 12 mjeseci završit ćemo radove na tri objekta, zajedničkom za školu i vrtić, te objektima Mjesnog odbora i DVD-a, a ukupna vrijednost investicije iznosit će oko 30 milijuna kuna, istaknuo je gradonačelnik, te zahvalio stanovnicima Resnika na strpljenju, ali i svima koji su pridonijeli početku radova. Posebno me veseli da će vatrogasci napokon imati svoj dom i krov nad glavom. 

Osnovna škola u Resniku biti će područna škola Ivanje Reke za četiri razredna odjela, te će sadržavati pet učionica sa školskom dvoranom, dok će u dječjem vrtiću biti smještene dvije vrtićke odgojne skupine u prizemlju objekta.

Zadnja lokacija obilaska bila je Ivanja Reka gdje su u tijeku radovi na Osnovnoj školi, a koji bi prema riječima gradonačelnika trebali završiti do početka sljedeće školske godine 2019./2020.. Grad Zagreb zadnje tri godine uložio je u obrazovnu infrastrukturu milijardu kuna, a vrijednost ove investicije u Ivanjoj Reci je 92 milijuna kuna.

Zahvalni smo gradonačelniku i gradskim službama što su nakon dugo godina iščekivanja omogućili našoj djeci da napokon dobiju školu u svojem naselju, istaknuo je predsjednik MO Ivanja reka Damir Ranec.
 
 

Gradske vijesti - 2019.