clanak False

Ispraćaj biciklista sudionika 8. akcije Biciklom za Vukovar

14.11.2019.
U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, učenicima OŠ Rapska te veteranima 148. trnjanske brigade i brojnim građanima, ispratio je večeras bicikliste - sudionike akcije Biciklom za Vukovar, u organizaciji udruge Biciklom ZA.

Sudionici su na put dug više od 300 km krenuli iz Parka 148. Brigade na Sigečici, a akcija se održava 8. godinu zaredom s ciljem odavanja počasti Gradu heroju.

Gradonačelnik Bandić zahvalio se organizatorima biciklijade, te 148. trnjanskoj brigadi, a svim sudionicima na putu prema Vukovaru zaželio je sretan put.
 
Akcija "Biciklom za Vukovar" zamišljena je na način da poveže mjesta i ljude u zajedničkom odavanju počasti Vukovaru. Ove godine biciklom za Vukovar kreće dosad najviše sudionika, ukupno njih 33, a smještaj i jedan obrok dnevno pružit će nam jedinice lokalne samouprave, ustanove i pojedinci, rekao je Damir Luka Saftić, u ime organizacijskog tima Akcije. Mi smo svi jedna duša. Vukovar se branio tri mjeseca, jer su ljudi bili zajedno, jer su brinuli jedni za druge i živjeli za cijelu Hrvatsku. To bi trebala biti i naša poruka za budućnost. Jedino ako smo zajedno i ako živimo kao jedan, možemo napredovati.  
 
Za sudionike akcije koje očekuje trodnevno zajedničko putovanje biciklom, međusobno druženje i obilazak znamenitih lokacija te dva dana boravka u Vukovaru, organiziran je besplatni smještaj, obroci, kao i povratak autobusom za Zagreb.
U okviru akcije, u suradnji s Crvenim križem Vukovar, KBC-om Osijek i Udrugom darivatelja krvi, organizirana je i Akcija dobrovoljnog darivanja krvi za Vukovarsku bolnicu.
 

Gradske vijesti - 2019.