clanak False

Izložbeno prodajne manifestacije na Trgu bana Jelačića

20.09.2019.

100% Zagorsko

Na Trgu bana Jelačića, jubilarnu desetu godinu zaredom, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio je manifestaciju 100% zagorsko.
Svečanosti su uz gradonačelnika prisustvovali i Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, potpredsjednik Hrvatskoga sabora Siniša Hajdaš Dončić, državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić te predsjednica Skupštine Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki.

Ova manifestacije nije samo 100% već 1000% Zagorsko, a rezultat je dobre suradnje između Grada Zagreba i Krapinsko zagorske županije s ciljem promoviranja našeg lijepog Zagorja bez kojeg ne bi bilo Zagreba, a i obratno, istaknuo je gradonačelnik Bandić.

Ovdje ćemo prezentirati najbolje od onoga što nudimo od poljoprivredne proizvodnje, tradicijskih obrta pa do turističke ponude i naše kulture i baštine koju Zagorje razvija velikim koracima, pa je tako Krapinsko zagorska županija proglašena najboljom turističko kontinentalnom destinacijom u 2018., rekao je župan Kolar dodavši kako sve ciljeve koje su si zadali ne bi mogli doseći bez odlične suradnje s Gradom Zagrebom. Stoga je Gradu Zagrebu i gradonačelniku Bandiću dodijelio zahvalnice za sve prošle i buduće zajedničke projekte na dobrobit ljudi s obje strane Medvednice.

Manifestacija je prodajno izložbenog karaktera s ciljem promoviranja Hrvatskog zagorja kao poželjne turističke destinacije s bogatom kulturnom baštinom i gastronomskom ponudom. Izlagači Krapinsko – zagorske županije, njih 104, nude poljoprivredne proizvode uzgojene na tradicijski, konvencionalni i ekološki način, kao i proizvode tradicijskih obrta. Sve to - med, medenjake, zagorske mlince, rakije, zagorske štrukle, domaća vina, bučino ulje, licitare…Zagrepčani i njegovi gosti mogu kupiti danas do 22,00 sati i sutra od 8,00 do 20,00 sati.
Posjetitelje, također, očekuje i bogat kulturno umjetnički program u kojem će sudjelovati tristotinjak izvođača, a s pozornice je upućen i poziv na Znanstveni piknik koji će se sljedećeg vikenda, 27. i 28.9., održati u Donjoj Stubici.

Proizvođači suvenira grada Zagreba - Zagrebu

 
Na Trgu bana Jelačića od danas se održava i manifestacija Proizvođači suvenira grada Zagreba – Zagrebu.
Proizvođači suvenira grada Zagreba, Udruženja obrtnika grada Zagreba u cilju promocije struke i poticanja razvoja autohtonog zagrebačkog suvenira te obogaćenja turističke ponude grada Zagreba će svoje proizvode izlagati sljedećih 10 dana, sve do 30. rujna.

Cilj nam je da nijedan mali obrtnik ne ostane bez posla i da s Vladom RH iskompenziramo cijenu najma u njihovim prostorima, zaključio je gradonačelnik u obilasku manifestacije.
 


 

Gradske vijesti - 2019.