clanak False

Javnozdravstvena akcija "Sačuvajmo zdrave dojke"

12.10.2019.
U povodu obilježavanja Europskog dana zdravih dojki, u mjesecu listopadu koji je posvećen borbi protiv karcinoma dojke, danas je na Cvjetnome trgu i na Zrinjevcu održana javnozdravstvena akcija Sačuvajmo zdrave dojke, kojoj se na poziv predsjednice Udruge Pogled iz novog kuta (P.I.N.K. – life) Nives Moric pridružio i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, ujedno i pokrovitelj manifestacije.

Akcijom želimo potaknuti građane na redovite preventivne preglede. da se brinu o zdravlju, ne čekaju da zakažu pregled te se zalažemo za bolju palijativnu skrb na državnoj razini. rekla je predsjednica PINK - life Nives Morić. 

Gradonačelnik je ukazao na brojke koje govore kako se u gradu Zagrebu, na godišnjoj razini, bilježi više od 600 novooboljelih žena od raka dojke a od iste bolesti umire oko 200 žena. U Hrvatskoj je oboljelo  više od 2700 osoba, a umrlo njih preko 700. U posljednjih par godina je broj umrlih u padu, ali je i dalje visok. Zagreb je prvi u Hrvatskoj koji je pružao preventivnu mobilnu mamografiju još 2004. godine i nadalje ćemo podržavati ovakve akcije, rekao je. 

Povorka je krenula u humanitarnu šetnju sa Zrinjjevca prema Cvjetnome trgu gdje su organizatori pripremili modnu reviju na kojoj su oboljele i liječene žene i one iz javnog života nosile uratke hrvatskih dizajnera.

Gradske vijesti - 2019.