clanak False

Kamen temeljac za Dječji vrtić Središće

17.09.2019.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, na parceli između Američke škole i Osnovne škole Središće, jutros je položio kamen temeljac za izgradnju dječjeg vrtića Središće Vrtić ukupne površine 2135,57 m² predviđen je za 200-tinjak djece u 10 odgojnih jskupina: pet jasličkih i pet vrtićkih.

Kada smo 2004. završavali Bundek rekli smo da ćemo na ovom prostoru napraviti obrazovni centar i to se obistinjuje. Za godinu dana otvorit ćemo vrtić, projekt vrijedan 36 milijuna kuna, a za šest mjeseci Osnovnu školu. Hvala svima, nadležnim uredima, zastupnicima u Skupštini na čelu s predsjednikom Prgometom, koja je usvojila sve što smo predložili da ovdje napravimo centar izvrsnosti, rekao je gradonačelnik. Također je zahvalio građanima Zapruđa i Središća na strpljenju te napomenu da će novi objekt olakšati život roditeljima i mališanima.
Za kraj je istaknuo kako Grad Zagreb ulaže u obrazovnu infrastrukturu više nego cijela Hrvatska. U 2019. smo napravili četiri nove sportske dvorane, dvije nove škole, a u tijeku je gradnja još dvije škole i tri vrtića.

Dječji vrtić, u kojem ćemo djeci pružiti sretno djetinjstvo, pridonijet će razvoju i napretku naselja Središće. Zahvaljujemo Gradu Zagrebu i gradonačelniku na nesebičnoj podršci, rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Zapruđe Danijela Filković.
 

Gradske vijesti - 2019.