clanak False

Kava s gradonačelnikom u Središću

05.07.2019.
Na poziv Udruge građana Glog Središće, koji su tražili plansku izmjenu u dijelu koji se odnosi na parkovnu površinu u Središću u Stonskoj ulici, gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, pridružio se sugrađanima na kavi i obišao navedeni park.

Za ovaj problem nisam znao do srijede dok me u emisiju nije nazvao gospodin iz Udruge Glog i objasnio u čemu je problem te sam nakon toga odmah reagirao. Prije sat i pol vremena potpisao sam amandman koji će riješiti ovdje problem. Zadržat ćemo postojeći park, a prometnicu ćemo preusmjeriti drugim putem, istaknuo je gradonačelnik. Sugrađani su me obavijestili da ovdje imaju ideju napraviti i spomenik braniteljima i to ćemo do kraja ispoštovati i realizirati. Preduvjet da to napravimo je da u četvrtak na Gradskoj skupštini izglasamo GUP i amandman kojeg sam potpisao na inicijativu Udruge, Mjesnog odbora i Vijeća gradske četvrti, dodao je gradonačelnik.

U ime Udruge Glog Središće gradonačelniku se na odazivu i pomoći da zadrže dosadašnji park zahvalio Davor Babić. Prema sadašnjem GUP-u na mjestu parka trebala bi prolaziti cesta koja bi spojila Stonsku i Ulicu Tomljanovića Gavrana, te bi na taj način građani Središća ostali bez jedinog parka u naselju, objasnio je Babić. Ovdje smo planirali središnji trg naselja u kojem bi se nalazio spomenik poginulim braniteljima iz Središća, te da se park obogati nogometnim golovima, igralištem i klupama.
 

Gradske vijesti - 2019.