clanak False

Kesteni i portugizec - Prvi mirisi i okusi jeseni ovog vikenda na Bundeku

24.10.2019.
Ovog vikenda, 26. i 27. listopada od 10,00 do 16,00 sati u novozagrebačkome parku Bundek će se održati tradicionalna manifestacija Kesteni i portugizec, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

KUD Prepuštovec uz istočnu šetnicu jezera već osmi put organizira ovu manifestaciju na kojoj se posjetiteljima besplatno dijele kesteni, a svi zainteresirani mogu kušati i kupiti mlado vino portugizec koje ove godine izlaže i promovira desetak proizvođača s područja Zagreba i Zagrebačke županije.

Ovim bih putem pozvao sve sugrađane da dođu i uživaju u prvim jesenskim mirisima i okusima te da uživaju u dobru društvu i uz dobro vino na Bundeku, rekao je predsjednik KUD-a Prepuštovec Josip Lipar. Najavio je bogat kulturno-umjetnički program te promociju i prodaju  jabuka i jabučnog soka, džema i čipsa četiri proizvođača sa zagrebačkog područja, a u povodu  Svjetskog dana jabuka što se obilježava 20. listopada.

Predsjednik Udruge Portugizac Plešivica Željko Gregurić je objasnio da je ovo bila dobra godina za ovu vrstu vrlo pitkoga, mladog vina koje se odlično sljubljuje s kestenjem – najpoznatijom jesenskom poslasticom.

Zahvaljujući organizatorima na uloženu trudu, uime gradonačelnika prisutne je pozdravio pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk pa je  pozvao sve ljubitelje jesenskih delicija i dobroga vina da ovaj vikend izađu u prirodu i da posjete Bundek kako bi uživali u jesenskoj idili, zabavnim i edukativnim programima i okusima jeseni.

Gradske vijesti - 2019.