clanak False

Komercijalna poštanska marka Grada Zagreba

Grad Zagreb i Hrvatska pošta predstavili su jedinstvenu poštansku marku, kreiranu u povodu 20 godina Pokreta zdravih gradova u Europi. Marka je posvećena Konferenciji zdravih gradova i njome se obilježava 20 godina projekta Zdravi gradovi
16.10.2008.

Grad Zagreb i Hrvatska pošta predstavili su jedinstvenu poštansku marku, kreiranu u povodu 20 godina Pokreta zdravih gradova u Europi. Marka je posvećena Konferenciji zdravih gradova i njome se obilježava 20 godina projekta Zdravi gradovi. Grad Zagreb je time postao prvo tijelo lokalne uprave u Hrvatskoj koje je dobilo svoju komercijalnu poštansku marku.


Tijekom prijema za sudionike i goste Konferencije zdravih gradova, poštanske su marke predstavili gradonačelnik Milan Bandić, član Uprave Hrvatske pošte Mateo Beusan, te predstavnik Svjetske zdravstvene organizacije dr. Agis Tsouros. 

Osnovni motiv marke posvećene projektu Zdravi gradovi je Zagreb kao zdravi europski grad, a autori marke su Grad Zagreb i studio ADU. Marka posvećena ovoj jubilarnoj godišnjici tiskana je u arku od 10 maraka i 10 privjesaka, a prvog je dana izdana i prigodna omotnica. Nominalna vrijednost marke je 2,80 kuna, a vrijedit će za plaćanje poštanskih usluga u unutarnjem i međunarodnom poštanskom prometu godinu dana od datuma izdanja. Marku i privjesak potrebno je lijepiti na poštansku pošiljku kao cjelinu. 


Iznimno smo ponosni na to što je  Zagreb dobio svoju komercijalnu poštansku marku, a zadovoljstvo je to veće što je marka posvećena 20. godišnjici pokreta Zdravi gradovi kojega je Zagreb jedan od idejnih začetnika, istaknuo je gradonačelnik  Milan Bandić. 


Gradske vijesti - 2008.