clanak False

Koncertom na fontanama završen program proslave Dana grada

01.06.2019.
Spektakularnim koncertom Miroslava Škore na fontanama završen je u petak navečer svečani program u  povodu Dana grada Zagreba i blagdana njegove zaštitnice Majke Božje od Kamenitih vrata.
 
Na koncertu u kojem je uživala brojna publika obilježena je i 30. obljetnica pjesme Ne dirajte mi ravnicu, a impresivnu izvedbu pratio je  i  Revijski orkestar Zagrebačke filharmonije, Akademski zbor Ivan Goran Kovačić te 1.000 tamburaša koji su  samo za ovu prigodu stigli  iz cijele Hrvatske – od Osijeka, Slavonskog Broda, Siska, Tovarnika, do Rijeke, Kutine, Virja i Grubišnog Polja. Uz Škorin evergreen svi Zagrepčani i gosti grada na fontanama su mogli uživati i u ostalim hitovima ovog pjevača, kao što su – Milo moje, Šumi, šumi javore, Moja Juliška,  Domovina. Koncert Škore i 1000 tamburaša ovjekovječen je i milenijskom fotografijom Šime Strikomana.
 
Uz jedinstveni koncert u povodu Dana grada bio je organiziran i niz programa kao što su besplatni turistički razgledi grada, slobodan ulaz u sve gradske muzeje, a  proslavi su se pridružile i Knjižnice grada Zagreba koje su na sam Dan grada u rad pustile novu uslugu posudbe – e- knjiga.
 
 

Gradske vijesti - 2019.