clanak False

Konferencija "Gradom protiv nasilja"

Gradonačelnik Milan Bandić sazvao je u Gradskom poglavarstvu savjetodavnu konferenciju „Gradom protiv nasilja“ sa ciljem stjecanja potpunije slike o stvarnom stanju sigurnosti u gradu...
27.09.2008.

Gradonačelnik Milan Bandić sazvao je u Gradskom poglavarstvu savjetodavnu konferenciju „Gradom protiv nasilja“ sa ciljem stjecanja potpunije slike o stvarnom stanju sigurnosti u gradu, detekciji uzroka porasta nesigurnosti i nasilja, strukturiranju politike o percepciji sigurnosti građana i odgovorne politike prema mladima i subkulturama.
Na Konferenciji o sigurnosti u Zagrebu, s posebnim fokusom na nasilje te na nasilje sa smrtonosnim posljedicama među mladima, uvodno su izlagali predstavnici gradskih ureda, ravnatelj PUZ-a Branko Peran, te stručnjaci s područja filozofije, sociologije, psihologije i kriminalistike: sociolog dr. Reanato Matić, razvojna psihologinja dr. Zora Raboteg - Šarić, filozof i semiolog Srećko Horvat, te gosti s Ljubljanskoga univerziteta: socijalna pshihologinja dr. Metka Mencin - Čeplak i sociolog kriminalist mr.sc. Aleš Bučar.
Nakon sadržajne trosatne rasprave, a na temelju iznesenih prijedloga respektabilnih stručnjaka, gradonačelnik je najavio raspravu o sigurnosti na gradskoj Internet stranici www.zagreb.hr koju će pripremiti mjerodavni uredi. Od Ureda za obrazovanje, kulturu i sport i Ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje očekuje da, u roku od tri tjedna, dostave listu prijedloga na temelju zaključaka Konferencije i koraka koje treba poduzeti u međuvremenu.
U uvodnom izlaganju gradonačelnik Bandić je u gradske prioritete, među ostalim, ubrojao sigurnost i međusobno poštivanje svih građana bez obzira na dob, spolnu orijentaciju i rodni izbor, vjeroispovijest ili porijeklo.


Gradske vijesti - 2008.