clanak False

Konferencija Sportskih novosti - Kako ostvariti vrhunski sportski rezultat

20.09.2019.
Danas se u hotelu Esplanade održava konferencija Sportskih novosti pod nazivom Kako ostvariti vrhunski sportski rezultat, a prisutne je, među ostalima, pozdravio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Treba prepoznati sport, voljeti sport, živjeti za njega i podupirati ga, rekao je gradonačelnik i istaknuo tri sportska projekta koja su u pripremi. Radi se o gradnji novog Dinamovog stadiona te bazena u Španskom i na Grani Klaki u Dubravi.

Tajna uspjeha nije u tome da radite samo ono što volite već da volite ono što radite , a ako to uspijete spojiti, ostvarit ćete sve što želite, bez obzira na otpore i prepreke koje vas okružuju, zaključio je i svim sportašima je zaželio sreću i zdravlje.

Zahvaljujem svima što su se u velikome broju odazvali našemu pozivu, odnosno pozivu Sportskih novosti i Hanza Medije na prvu sportsku konferenciju koja će pokušati odgovoriti na pitanja kako organizirati i na koji način financirati sustav da bi se ostvarili vrhunski sportski rezultati u najjačoj svjetskoj konkurenciji, naglasio je glavni urednik Sportskih novosti Mario Zorko.

Urednik Zorko je rekao da se konferencija održava u povodu skorašnjega vrijednog jubileja – 20 000-itog broja jedinoga sportskog dnevnika u državi, a koji postoji zahvaljujući uspjesima hrvatskih sportaša. U svakoj djelatnosti čovjek teži da se izdigne nad prosjekom te da bude prvi i najbolji, a Sportske novosti će nastaviti poticati uspjehe i sportsku izvrsnost, dodao je.

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić je napomenuo da će se na konferenciji pokušati osmisliti strateški okvir daljnjeg razvitka sporta te da će se staviti naglasak na važnost sporta i svega što sport daje. S obzirom na količinu i silinu sportskih uspjeha, u korelaciju je  nemoguće dovesti izdvajanja za sport i ono što sport daje jer su uspjesi nevjerojatno veliki, istaknuo je.

Hrvatski narod veliča i prati svaki sportski uspjeh, a neupitna je i velika uloga sporta u međunarodnoj promociji Republike Hrvatske. Stoga je važno ulagati u sport na državnoj, ali i lokalnoj razini, zaključio je ministar Marić.

U zahvali Sportskim novostima i Hanza Mediji što su prepoznali važnost teme konferencije i okupili veliki broj eminentnih sportskih stručnjaka, zamjenik državnog tajnika Središnjega državnog ureda Krešimir Šamija je također istaknuo da se gradonačelnik Bandić dokazao kao ljubitelj sporta te čovjek koji brine za sport, sportsku infrastrukturu i sustav sporta u najvećem hrvatskom gradu.

Hrvatska spada među 5 najuspješnijih zemalja prema broju medalja u odnosu na broj stanovnika. Zato je u srpnju 2019. donesena prva Nacionalna strategija razvoja sporta za razdoblje od 8 godina, a koja će doprinijeti boljoj skrbi za sportsku infrastrukturu te za trenere koji s hrvatskim talentom ostvaruju vrhunske rezultate, kazao je i dodao da su 24 sportska objekta diljem Hrvatske trenutno u fazi obnove, rekonstrukcije i izgradnje. Na nama je da kreiramo pozitivnije ozračje, odnosno ozračje za dobro upravljanje jer hrvatski sport je najvažniji i najjači hrvatski brend i proizvod, kazao je.
 

Gradske vijesti - 2019.