clanak False

Laptop za malog Lea

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je jutros predstavnike Gradskog društva Crvenog križa Zagreb i Studentske organizacije AIESEC, organizatore humanitarne akcije „Zagrebačka božićna priča“.
19.03.2009.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je jutros predstavnike Gradskog društva Crvenog križa Zagreb i Studentske organizacije AIESEC, organizatore humanitarne akcije „Zagrebačka božićna priča“, koja se održavala od 8. do 20. prosinca 2008. Tom prilikom, gradonačelnik je uručio predstavnicima KB Sestre milosrdnice, aparat za rano otkrivanje žutice kod novorođenčadi (transkutani bilirubinometar) koji je kupljen sredstvima prikupljenima u akciji, a predstavnici sponzora, donatora i medijskih pokrovitelja dobili su zahvalnice. Istom prigodom potpisana je i Povelja o prijateljstvu između Crvenog križa Zagreb i Rdečeg križa Ljubljana, a na kraju susreta u Poglavarstvu gradski je Crveni križ dodijelio Povelju GU za zdravstvo, za 55 godina organiziranog okupljanja darivatelja krvi u Gradu Zagrebu.

Također je najavljena nova humanitarna akcija, „Zagrebačka uskrsna priča“, koja je počela upravo danas uručivanjem prijenosnog računala s videokamerom malome Leu, dječaku s teškoćama u razvoju, odličnom učeniku 6. razreda osnovne škole.


Gradske vijesti - 2009.