clanak False

I ove godine nakon prvog snijega gradonačelnik u Zimskoj službi

Nakon povratka s terena noćnih ekipa Zimske službe koje su pojačano čistile mostove, nadvožnjake i brdske autobusne linije, rano jutros, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetio je bazu na Žitnjaku, u skladu s desetogodišnjom tradicijom donio pečenke i saslušao dojmove nakon prvog snijega.
15.12.2009.

 

Nakon povratka s terena noćnih ekipa Zimske službe koje su pojačano čistile mostove, nadvožnjake i brdske autobusne linije, rano jutros, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetio je bazu na Žitnjaku, u skladu s desetogodišnjom tradicijom donio pečenke i saslušao dojmove nakon prvog snijega.

Došao sam vas pozdraviti i čestitati vam na obavljenom poslu jer vi to radite najbolje u Europi – rekao je gradonačelnik dodavši da je tu i zato da ne iznevjeri tradiciju ovakvih susreta.

Kako se čulo, od jučer je na terenu 197 ekipa raspoređenih u 11 mjesta pripravnosti, sve su prometnice prohodne, ni u jednom trenutku nije bilo zastoja u autobusnim linijama, a za čišćenje grada potrošeno je 400 tona soli.

Inače, radovi Zimske službe izvode se u četiri stupnja pripravnosti i tri razine prednosti. Stupnjevi pripravnosti određeni su Pravilnikom o održavanju i zaštiti javnih cesta, a ovise o vremenskim uvjetima i geografsko-klimatskim značajkama područja. 
U Planu Zimske službe 2009./2010. u prvoj razini prednosti rali se i posipava 890 km cesta,u drugoj razini 507 km, a u trećoj razini 677 km. Na cestama koje su operativnim programom svrstane u prvu razinu prednosti, radovi na osiguranju prohodnosti se moraju dovršiti u roku od pet sati u nizinskom, odnosno osam sati u planinskom području od trenutka prestanka padalina. Na cestama druge i treće razine prednosti prohodnost se osigurava najkasnije u roku 24 sata od trenutka prestanka padalina. 

Zimska služba organizirana je za cijelo zimsko razdoblje, od 1. studenog 2009. do 15. travnja 2010. godine 24-sata dnevno, a u skladu s važećim stupnjevima pripravnosti. Sva mjesta pripravnosti međusobno su povezana telefonskom i radio-vezom, a radio-vezu ili mobilni telefon ima svaka ekipa Zimske službe. 

Pročitajte više o radu Zimske službe   /// U kojoj je razini prednosti vaša ulica


Gradske vijesti - 2009.