clanak False

Gradska skupština Grada Zagreba donirala novac i slatkiše za djecu s posebnim potrebama

24.12.2009.

Zagreb - Danas je Boris Šprem, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba (GSGZ) donirao po deset tisuća kuna Centru za rehabilitaciju „Zagreb“ u Sloboštini i Centru za autizam u Dubravi. „Predajem Vam novac nastao uštedom u GSGZ, jer odlučili smo da ne trošimo na čestitke nego da novac umjesto toga doniramo za djecu u ovim ustanovama“ izjavio je prilikom uručivanja čekova Šprem.

Čekove su primile Vesna Muraja, ravnateljica Centra za rehabilitaciju, koja će sredstva utrošiti na hitne popravke u zgradi, te Žarka Klopotan zamjenica ravnatelja Centra za autizam, koja će odmah pristupiti popravku kotlovnice za grijanje. Uz ravnateljicu Muraja, način rehabilitacije i života u Centru za rehabilitaciju, predsjedniku GSGZ pojasnio je i Mladen Mužek, psiholog u toj ustanovi.

Iako Vesna Muraja čezne za novim bazenom u kojem bi se provodila hidroterapija korisnika centra, djece i odraslih osoba s posebnim potrebama, ta će investicija još malo pričekati, a redovno održavanje zgrade imat će prioritet, te je skupštinska donacija došla u pravi čas. Isto tako Žarka Klopotan koja je svjesna da Centar za autizam treba širiti spektar svojih usluga trenutno najveće olakšanje vidi u pristiglih 10 tisuća kuna koje će djeci omogućiti bolje grijanje prilikom idućeg naleta hladnoće.

Djeca koja su bila prisutna uručenju novčane donacije, najviše su se poveselila i velikim košarama punima slatkiša, koje također GSGZ daje djeci, uz riječi „Nemojte zaboraviti jesti i puno voća“, koje im je uz šalu i dobre želje uputio Boris Šprem.

Inače ove ustanove skrbe o djeci iz čitave Hrvatske, a njihovi terapeuti trude se entuzijazmom, znanjem i umijećem učiniti im uvjete života što boljima.