clanak False

Otvoren memorijalni prostor Marije Jurić Zagorke

U nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, predstavnice Centra za ženske studije službeno su otvorile memorijalni prostor Marije Jurić Zagorke (Zagorka) na Dolcu te predstavile program aktivnosti. 
13.11.2009.

U nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, predstavnice Centra za ženske studije službeno su otvorile memorijalni prostor Marije Jurić Zagorke (Zagorka) na Dolcu te predstavile program aktivnosti za ovu i sljedeću godinu.

Direktorica Centra Rada Borić zahvalila je Gradu Zagrebu i gradonačelniku na pomoći i podršci koju su dali, omogućivši da se Zagorka simbolično vrati u svoj dom i da stan poznate spisateljice postane mjesto gdje će se ostvarivati kulturni, umjetnički i obrazovni programi.

Istaknuvši važnost ovog prostora, gradonačelnik Bandić čestitao je Centru na otvorenju te je obećao da će i dalje uživati punu podršku Grada.

Kako se moglo čuti, memorijalni prostor Marije Jurić Zagorke sastoji se od informacijsko-dokumentacijskog centra, kulturnog centra, javnog prostora za izvedbu programa kao što su npr. promocije knjiga i od specijaliziranih čitaonica i knjižnica.

Podsjetimo, Grad Zagreb je u prosincu 2008. otkupio stan Marije Jurić Zagorke na Dolcu 8 s ciljem očuvanja i njegovanja sjećanja na tu iznimnu hrvatsku i zagrebačku književnicu i novinarku, a 13. ožujka 2009. Grad je stan dodijelio na korištenje i upravljanje ženskoj udruzi, Centru za ženske studije iz Zagreba.

Vezani članci: Rođendan Marije Jurić Zagorke


Gradske vijesti - 2009.