clanak False

Medalja Grada Zagreba za Kvartet Gubec

06.10.2019.
Svečanim koncertom u dvorani Vatroslava Lisinskog večeras Kvartet Gubec obilježava 15. godišnjicu umjetničkog djelovanja.

Koncertu, prigodnog naziva 15 leta Gubec kvarteta, prisustvuje i gradonačelnik Milan Bandić koji je tom prigodom Kvartetu uručio Medalju Grada Zagreba za osobiti doprinos očuvanju i promicanju purgerske i kajkavske popevke. Hvala vam od srca sto čuvate i njegujete hrvatsko glazbeno naslijeđe i hrvatsku kajakvsku kulturu, rekao je gradonačelnik uoči uručenja Medalje.
 
Podsjetimo, prije nešto više od 15 godina nekolicina entuzijasta, zaljubljenika u kajkavsku popevku, udružili su snage  i osnovali vokalni sastav po uzoru na nekadašnje legendarne kvartete, kao što su bili:  4M ili Kvartet Studio. Iz povremenog se druženja uz kajkavsku i starozagrebačku popevku, kroz godine to pretvorilo u ozbiljan projekt u kojem su, uz mnogobrojne nastupe na radiju i televiziji, te koncertima širom lijepe naše, ostvarena i 4 glazbena izdanja, koja su pokupila simpatije publike, a i struke koja ih je nagradila s ukupno 8 nominacija za glazbenu nagradu Porina, a i s dosad 4 osvojena kipića Porina, koji su sada u trajnom vlasništvu Kvarteta Gubec. Osnovni cilj koji su si dečki postavili, bio je očuvanje kajkavske popevke od zaborava i njena popularizacija.
 

Gradske vijesti - 2019.