clanak False

Muzeji izvan muzeja

10.05.2019.
Drugu po redu manifestaciju Muzeji izvan muzeja otvorio je danas gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić na glavnom gradskom trgu. Manifestacija se održava u povodu Međunarodnog dana muzeja, u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba i Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Ovo je nova interakcija između muzeja, javnog prostora i zagrebačke publike, rekao je gradonačelnik Bandić te zahvalio organizatorima i pozvao građane da obiđu MIM paviljon i otkriju koje sve zanimljivosti nude zagrebački muzeji.

Okupljene su pozdravile i direktorica TZGZ Martina Bienenfeld, koja je posebno istaknula važnost ove manifestacije u turističkom smislu te ravnateljica HPM Tatjana Vlahović i članica autorskog tima projekta Katarina Krizmanić. One su zahvalile pokroviteljima i brojnim suradnicima i predstavile muzeje sudionike projekta kao i program manifestacije.

Izlaskom sedam zagrebačkih muzeja izvan muzejskih prostora želi se približiti bogata kulturna baština građanima i turistima, poboljšati interakciju muzeja i posjetitelja te ostvariti bolja međumuzejska komunikacija. Muzeji sudionici su Hrvatski prirodoslovni muzej, Arheološki muzej u Zagrebu, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti i Tehnički muzej Nikola Tesla, a svi će do 17. svibnja 2018. biti predstavljeni u MIM paviljonu smještenom na Trgu bana Josipa Jelačića. Uz razne zanimljive eksponate, posjetitelji mogu razgledati i repliku dinosaura iz skupine Theropoda koji je prije 135 milijuna godina šetao današnjom Istrom.


Više na: MUZEJI IZVAN MUZEJA – Program
 

Gradske vijesti - 2019.