clanak False

Najavljen hrvački spektakl Grand Prix Zagreb Open 2019.

08.02.2019.
Zagreb će 9. i 10. veljače u Domu sportova ugostiti najbolje hrvače svijeta na Međunarodnom UWW turniru za seniore Grand prix – Zagreb Open 2019., najavljeno je na konferenciji za novinare u Hotelu Panorama. O hrvačkome spektaklu govorili su zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kao pokrovitelj i domaćin, predsjednik Saveza hrvačkih športova Grada Zagreba i pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić, predsjednik Hrvatskog hrvačkog saveza Vladimir Bregović i hrvatski reprezentativci Božo Starčević i Ivan Huklek.

Uz zahvale organizatorima na uloženome trudu, gradonačelnik Bandić je poželio hrvatskim predstavnicima puno uspjeha i zdravlja te pozvao sve Zagrepčane na jedan od najvećih hrvačkih turnira na svijetu. 

Na ovogodišnjem izdanju Grand Prix turnira će nastupiti reprezentativci iz 21 zemlje, a očekujemo više od 200 hrvača. Među njima će biti 9 osvajača olimpijskih medalja, 27 osvajača svjetskih i 42 hrvača osvajača zlatnih europskih medalja, najavio je Milan Pavelić.

Najbolji hrvatski hrvač, petoplasirani s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, Božo Starčević je pozvao navijače da dođu u Dom sportova u što većem broju kako bi bodrili naše reprezentativce. Najveća imena svjetskog hrvanja dolaze u Zagreb i sprema se pravi borilački spektakl. Ovaj turnir je dokaz da hrvački savezi Zagreba i Hrvatske odlično obavljaju svoj posao. Hrvatski hrvači su spremni, s velikim žarom iščekujemo početak ove veličanstvene sportske priredbe, rekao je.

Turnir je uvršten među četiri najjača svjetska hrvačka turnira u kalendar Svjetske hrvačke federacije čiji se plasmani boduju za svjetsku rang listu.

Osim Bože Starčevića i Ivana Hukleka, boje hrvatske reprezentacije će braniti naši najbolji hrvači: Neven i Nenad Žugaj, Dominik Etlinger, Danijel Janečić, Antonio Kamenjašević i Ivan Lizatović.

Gradske vijesti - 2019.