clanak False

Najavljen Zagreb Open 45. INA Delta Rally

05.06.2019.
Zagreb Open – 45. INA Delta Rally se održava od 6. do 8. lipnja u Zagrebu i okolici, a  organizira ga Auto klub INA Delta Zagreb pod pokroviteljstvom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare ispred Inine Upravne zgrade.

Sretan sam što ćemo uživati u ovoj, punoj adrenalina, utrci, rekao je gradonačelnik Bandić pozdravljajući prisutne. Ova utrka spada u zahtjevnije u Europi i Republici Hrvatskoj.
Hvala našim proslavljenim automobilistima Niki Puliću i Juraju Šebalju te svima koji će  ovoga vikenda pohoditi utrku,
rekao je gradonačelnik i istaknuo da će Grad Zagreb zajedno s Policijskom upravom Zagrebačkom osigurati punu logistiku i sigurnost kako bi sve prošlo u najboljem redu.

Direktorica Zagreb Open – 45. INA Delta Rallyja Mirijana Šimek Bilić je istaknula da je trasa utrke dugačka 400 kilometara, od čega je 156 kilometara za brzinske ispite. Ove godine se prijavilo 87 timova iz osam zemalja, a vozit će na pet različitih staza, rekla je i dodala da je  trodnevnu utrku organiziralo 500 ljudi.  
Ceremonijalni start se održava 6. lipnja na Trgu bana Josipa Jelačića u 20:00 sati, a timovi i automobili će prije toga biti na Europskome trgu kako bi posjetitelji mogli razgledati trkaće automobile i kako bi se mogli družiti s vozačima, rekla je.
Direktorica Šimek Bilić je naglasila da se ovogodišnja utrka boduje za European Rally Trophy,  Prvenstvo Slovenije, Slovenski kup AŠ2005, Alpe Adria Rally, Rally prvenstvo Hrvatske te Otvoreno prvenstvo Zagreba.

S Gradom Zagrebom dugi niz godina imamo izvrsnu suradnju, a rezultat je i ovogodišnji, još bolji i uspješniji INA Delta Rally, rekao je direktor INA maloprodajnih servisa Borko Butorac. Posebno bih zahvalio kolegama iz Auto kluba INA Delta što  su uložili kreativnost, znanje, volju i upornost kako bi ovogodišnja utrka bila još uspješnija, dodao je, a potom je  svim timovima i vozačima poželio što sigurniju vožnju te mnogo uspjeha.

Gradske vijesti - 2019.