clanak False

Nova škola u Vidovcu

01.08.2019.
Nova škola u Vidovcu - novoizgrađeni objekt Osnovne škole u Markuševcu potpuno je završena, uređena i opremljena. U to se uvjerio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je danas, sa suradnicima, obišao školu koja ima osam učionica i sportsku dvoranu sa svim pratećim sadržajima.
 
Zahvalio bih se stanovnicima Vidovca na strpljenju, čekali su ovo dugo. Nova škola izgrađena je na temeljima stare, te ima kapacitet za nešto više od 100 učenika. U prizemlju se nalaze učionice za niže razrede, a na prvom katu učionice namijenjene uzrastu od 5. do 8. razreda. Vrijednost radova s PDV-om iznosi oko 32 milijuna kuna, istaknuo je gradonačelnik Bandić dodavši kako je škola toliko lijepa da bi se on odmah rado vratio u osnovnoškolske klupe.

O tehničkim detaljima više je rekla voditeljica Odjela za građenje objekata kulture, zdravstva i socijalne skrbi Iva Peček.
Podsjećamo, izgradnja je započela  krajem 2017., a završeni su svi radovi na objektu, unutar objekta, kao i na okolišu. Osim spomenutih učionica, tu je i kuhinja s blagovaonicom na prizemlju, sportska dvorana u podrumu, prostorija namijenjena svečanostima te terasa. Obavljeni su svi komunalni priključci, te pripajanje na javnu prometnu infrastrukturu. Građevinska bruto površina iznosi oko 2330 m². Sljedeća aktivnost koja nas očekuje je tehnički pregled kako bi ishodili uporabnu dozvolu i započeli s korištenjem objekta. 

Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Podsljeme Krešimir Kompesak kazao je kako se intenzivno radi na uređenju postojećeg vanjskog igrališta. Cilj nam je igralište, paralelno s novoizgrađenom školom, staviti u uporabu na jesen početkom školske godine.
 
Područna škola Vidovec od školske godine 2019./2020. raditi će u jednoj smjeni.

Gradske vijesti - 2019.