clanak False

Novi suvenir URIHO-a „Čitam dodirom“

06.02.2023.
Čitam dodirom“ novi je URIHO-ov suvenirski program dizajniran  otisnutom brajicom, uvećanim taktilnim tiskom i vođen idejom da ga mogu pročitati slijepe i slabovidne osobe.
 
Jedinstveni novitet na našem tržištu od sada možete pronaći na URIHO-vim prodajnim mjestima u Zagrebu i web shopu, točnije majice, torbe i ruksake s točkicama, odnosno proizvode s natpisima na Brailleovom pismu s uvećanim taktilnim tiskom.
Socijalno osviješten suvenir u ekološkom pakiranju predstavlja inovaciju na našem tržištu, a iz ustanove poručuju kako će ovaj proizvod biti edukativan i atraktivan široj populaciji te će ga zasigurno svi nositi s veseljem.
Kako URIHO promiče inkluziju u svom poslovanju, najnovije suvenire ustanova  je izradila u suradnji sa slijepim i slabovidnim osobama. Osim dizajnerice, u samom procesu nastanka proizvoda „Čitaj dodirom“ sudjelovale su psihologinja i socijalna pedagoginja iz URIHO- a koje su ujedno i osobe s oštećenjem vida, a sve u cilju konačnog rezultata koji je u potpunosti zadovoljio tehničke i kvalitativne karakteristike.
 
Tisak na majicama i torbama sadrži natpis „Zagreb“ u arial fontu koji osobe slabijeg vida najlakše čitaju, a  ispod svakog latiničnog slova nalaze se uvećane, ispupčene točkice na Brailleovom pismu. Dopadljivi i inovativni proizvodi iz suvenirskog programa URIHO-a mogu biti i originalan poklon jer dolaze pakirani u ekološki prihvatljivim, biorazgradivim vrećicama s naljepnicom, odnosno porukom zahvale za svaki kupljeni proizvod.
 
Više informacija o samom proizvodu https://shop.uriho.hr/kategorija-proizvoda/majice-i-torbe-braille/
 



 

Aktualno