clanak False

Obilazak gradilišta sljemenske žičare

04.07.2019.
Danas je gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima obišao gradilište sljemenske žičare u blizini okretišta tramvaja za Dolje.

 Uz  remetinečki rotor, svjedočimo još jednom od velikih projekata u novijoj zagrebačkoj povijesti. Nakon 38 godina imat ćemo novu žičaru svojevrstan dar građanima Zagreba. Na ovome radimo zadnjih 5 godina, duljina trase žičare će iznositi 5 017 metara, na  740 metara nadmorske visine sa 1 500 putnika svakih sat vremena i kapacitetom od 10 sjedala u svakoj kabini, rekao je zagrebački gradonačelnik.

Voditelj projekta Goran Radić je kazao da bi do početka zime trebali završiti radove na otvorenom i započeti radove na interijeru polazne stanice. Vizualno će biti u skladu s najnovijim arhitektonskim trendovima.

Podsjećamo, posljednja faza izgradnje nove žičare je podijeljena u dva dijela. Prvi dio obuhvaća izgradnju garaže te temelja za postrojenje i infrastrukturu duž koridora radi osiguravanja preduvjeta za montažu opreme. Drugi dio uključuje montažu, ispitivanje i puštanje u eksploatacijski sustav žičare te završetak svih građevinsko-obrtničkih radova na objektima i infrastrukturi.

Ovim se projektom želi rasteretiti postojeća sljemenska prometna infrastruktura i povećati broj posjetitelja Sljemena. Nova žičara će biti brža i sigurnija jer će se s najmodernijom tehnologijom opremiti 84 kabine, a vožnja će od početne stanice do Vidikovca trajati svega 16 minuta.
 
 

Gradske vijesti - 2019.